Privatøkonomi

Trending:


Indehygge: Lav disse kaffelækkerier på regnfulde efterårsdage

Det grå efterårsvejr kalder på forkælelse og indehygge. Læs her, hvilke kaffespecialiteter du skal servere og nørkle med i efteråret.


Kartoffel-fuglereder aka. spiselig tallerken til sovs

Skal der være sovs, så lad der være sovs!


Få de gode konditortips til den hjemmelavede konfekt

Med en marcipanroulade, kandiseret ingefær og et par gode konditortips går du aldrig galt i byen. Læs her, hvordan det hjemmelavede juleknas står skarpt.


Overrask i køkkenet: Tre lækre retter med kastanjer

Med enkle midler kan du nyde en af efterårets helt store sæsonvarer, og her giver kokken tre bud på kastanjeretter, som går rent ind.


Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Ribsgelé og kartoffelvand kan tage din klassiske brune sovs til nye højder.


Sprittet eller oversød: Disse uvaner smadrer din gløgg

Der er ikke meget ved en flad, oversød eller bitter gløgg. En sommelier og vinkyper med forkærlighed for gløgg guider dig uden om faldgruberne.


Tre tricks giver garanti for knasende sprøde flæskesvær

Du kan nærmest ikke undgå at få den perfekte sprøde svær på flæskestegen, hvis du blandt andet koger sværen, lyder rådet fra kokkeunderviser.


Er du Kongen af Brun Sovs? Guldgrillen åbner dørene for det uofficielle DM i sovsedrikning

Er du en sovse-mester?


Hendrick's lancerer gin-syltede agurker

Galt eller genialt?


Den store julekalenderguide 2021

Få et indblik i nogle af årets bedste julekalendere og adventskalendere!


Gløgg-Cheesecake

En julet cheesecake!


FAKTA: 5,5 time i køkkenet skal sikre guld til dansk kok

Den danske kok Ronni Vexøe Mortensen skal søndag med sit team lave mad i kampen om at blive verdens bedste.


FAKTA: Chokoladeappelsiner fra Barcelona

* Julen er synonym med appelsiner og chokolade. Prøv denne opskrift, som Morten Skærved har strikket sammen efter en madoplevelse i Barcelona. * Vask et halvt kilo økologiske appelsiner, og skær dem i en halv centimeter tykke skiver. * Læg appelsinskiverne i koldt vand ét eller to døgn. Det trækker bitterstoffer ud af skallen. Skift vandet et par gange undervejs. * Læg herefter appelsinskiverne i en gryde med frisk vand, og kog ved svag varme i...


Disse lækre sandwiches fra hele verden vil få din mund til at løbe i vand

At tage to skiver brød og fylde dem med kød, ost, salat eller andre lækre ingredienser er nok en af de mest basale madopfindelser nogensinde og har eksisteret i hundredevis af år - måske endda tusindvis. De mætter godt, er praktiske at tage med sig, og så er de forholdsvis billige at lave. På hjemmesiden Ranker har folk stemt på deres yndlingssandwich fra hele verden, og det er der kommet en liste af lækre og smagsfulde sandwiches ud af, der nok skal vække din rejselyst. Klik videre i galleriet for at se de lækre snacks, men forbered dig på at blive sulten. Er du enig med listen?


Pommes Pailles: Kartoffel-sticks aka. mini-pomfritter

Nem og hurtig kartoffel-snack!


FAKTA: Corona har ændret danskernes kaffevaner

* Danskerne er blandt de mest kaffedrikkende folkefærd i verden. Men under pandemien er der solgt to ton færre kaffe på et år. * Det skyldes især, at caféerne har været lukket - og kaffeaftalerne aflyst. Kaffebranchen forventer, at salget vil normalisere sig igen. * Samtidig vinder nye kaffetyper frem. Under pandemien er der blevet solgt mere instant kaffe end normalt og flere hele bønner til gourmetkaffe og espresso. Salget af de hele bønner...


FAKTA: Verdens nemmeste hjemmelavede mayonnaise

* Få ting slår en hjemmerørt mayonnaise. Det gælder, uanset om den skal indgå i en pålægssalat eller smøres direkte på æggemaden. * Men mange danskere har en forestilling om, at det er bøvlet at lave mayonnaise. * Det behøver det dog ikke at være. Jean-Michel Grønnegård Deleuran har et trick til en supernem udgave, hvor alle ingredienser hældes i med det samme. * Den indeholder et styk salmonellafrit æg, saften fra en halv citron og tre...


Pommes Fondant

Smørstegte kartofler, der har fået ekstra kærlighed!


Wiener-snurrer: kanelsnurrer med wienerbrødsdej

Sprødt og snasket.


Verdens mest legendariske stadionmad

En del af den ideelle oplevelse, når det gælder sport, er at prøve maden, og mange af verdens stadioner er blevet langt mere kreative med deres menuer. De tider, hvor det eneste udvalg var hotdogs, peanuts og popcorn, er for længst forbi. Her er nogle af de vildeste og mest imponerende opskrifter derude.


Årets julekalender: Humørpiller af chokolade til, når fruen er i dårlig humør

Skarp 'medicin' til de kolde vintermåneder.


Pommes Dauphine

Sprøde kartoffel-vandbakkelseskugler!


Hvide Sande Foodfestival åbner dørene for madmekka i Vestjylland

En roadtrip til Hvide Sande?


FAKTA: Andre metoder til at åbne uden proptrækker

* Skru en skrue lige ned i proppen. Hvis du bruger en lang skrue, kan du måske få godt nok fat til at trække proppen op. Hvis skruen er kort, kan du eventuelt bruge en gaffel, hvor du sætter to af gaflens tænder ind under skruehovedet og hiver op. Gaflen bliver dermed dit håndtag, men vær opmærksom på, at gaflen kan blive bøjet af manøvren. * Du kan banke proppen ned i flasken med et hvilket som helst redskab, der er smallere end indersiden af...


FAKTA: Ciderens mange faser

* Æblehøst. * Eftermodning af æblerne, hvor stivelse omdannes til sukker. * Kværning - ved at kværne æblerne inden presning øges overfladen og saftudbyttet. * Presning. * Sukkerindholdet måles, og gæringen sættes i gang. * Omstikning, hvor cideren tappes på nye flasker for at undgå bundfald og fjerne overskydende gær. * Cideren hældes på flasker. * Andengæring og modning på flaske. Kilder: Nordisk Selvforsyning og ciderbutikken Ciderrevolution....


Pasta al pomodoro fresco: Spaghetti med frisk tomat

Nem italiensk hverdagsmad.


Marabou-elskere har talt: Ny fanskabt variant på markedet med hindbær, lakrids og karamel

Ny Marabou-plade i sortimentet!


Sådan laver du sprøde ovnfritter: Tricket til sprøde pommes frites i ovn

En god teknik til at få sprøde pomfritter i ovnen!


Michelinkokken guider: Tre lækre vegetarretter

Der er masser af muligheder i det grønne køkken, og her får du inspiration til tre retter, som kan glæde både vegetarer og kødspisere.


Ingen proptrækker - intet problem

Hvis du står og skal have åbnet en flaske vin, men ikke er i nærheden af en proptrækker, er der flere andre metoder til at få adgang til de gærede dråber.


FAKTA: Rosiner er gløggens nemesis

* Rosiner i gløgg er sødt med sødt på - og drue serveret med drue. * Nogle sværger til at lade rosinerne trække i alkohol, men på den måde får du både et sprittet, sødt og svampet element i gløggen fra de udblødte rosiner. * Derfor fraråder begge eksperter faktisk, at du kommer rosiner i gløggen. * Rådet lyder i stedet, at du serverer gløggen, som den er - i vinglas og uden dikkedarer. * Hvis du insisterer på en topping, så stil et glas med...


Få din vin til at smage endnu bedre med disse tips

Lige meget om du køber billig eller dyr vin, kan du faktisk forbedre smagen på flere måder. To vinskribenter kommer med deres tips til de optimale forhold.


Spandauer - opskrift på hjemmelavet spandauere med wienerbrød og kagecreme

En evig bager-klassiker!


Anmeldelse: Restaurant Capa

Et smut forbi Casper Sobczyk og co.


Lav saftig and med sprødt skind med kokkenes bedste tricks

Hvis du tilbereder en and, som du ville gøre med en kylling, bliver den forfærdeligt tør. Læs her, hvordan kokkenes små fif gør hele forskellen.


Tre hjemmerørte pålægssalater tager kegler på julebordet

En god pålægssalat er ligesom en god gryderet: Den udgør en færdig helhed i sig selv. Læs her, hvad du oplagt kan lave til julebordet.


Surdejspizza: Sådan bager du hjemmelavet pizza med surdej

Sprød, luftig og saftig krumme!