Mad og drikke

Trending:


Sfincione: Siciliansk Pizza

Brødkrumme-pizza!


Øl får konkurrence ved Oktoberfesten

Det kan ikke passe, tænker mange sikkert. Men den er god nok. Nu kan man også købe glühwein til Oktoberfesten.


Bedste gødningsaktier at købe midt under fødevaremangel og inflation.

Bedste gødningslagre at købe midt i mangel og fødevareinflation. Listens ydeevne beregnes efter en lige vægtet metode.


Dine alkoholsjatter kan tage madlavningen til et nyt niveau

Har du en sjat portvin, øl eller rom stående tilbage efter en god middag eller fest, kan den bruges til mange ting i køkkenet. To kokke giver her deres bud.


Blåbær og kokosnøddecreme

En sund og enkel snack, der perfekt kombinerer smagen af blåbær og kokosmælk med friske blåbær og grofthakkede pistacienødder. Denne cremede dessert er meget sund og har en smuk farve takket være blåbærsyltetøjet. Tilberedningen af denne dessert er virkelig enkel. Og resultatet er garanteret.


Pandekogte røde roer med umeboshi

En meget hurtig, farverig og velsmagende opskrift, der vil overraske dig med sin eksplosion af smag fra første bid. Umeboshi er et populært krydderi i det japanske køkken, som er fremstillet af saltede blommer. Der anvendes normalt japanske blommer, dvs. frugter fra Prunus mume-træet, der er modne, og som normalt anvendes. Den naturlige farve er orangebrun på grund af indholdet af caroten; ofte foretrækkes det dog at farve umeboshi til en mere behagelig rød farve. Farvningen sker ved hjælp af bladene fra shiso, en aromatisk plante. Umeboshi har en udpræget syrlig og salt smag, som hovedsagelig skyldes, at blommerne lægges i salt.


Hokkaido Fritters

Lækre græskar-frikadeller!


FAKTA: Kast dig ud i flamberingens kunst

* Man kan flambere med al spiritus. Jo højere alkoholprocenten er, jo nemmere antændes væsken. * Start med at hælde en lille smule spiritus på panden, og antænd det. Du skal sætte ild til dampene - ikke til væsken. * Kan du ikke få ild i dampene, kan du tilsætte lidt mere spiritus. * Du kan vælge at varme spiritussen en smule op i en lille gryde, inden du hælder den på panden, så antændes den lettere. * Sluk for emhætten, og fjern eventuelt...


Græske squashfrikadeller (Kolokithokeftedes)

Sprøde sunde og nemme snacks med squash og courgetter!


Meget enkel græskarsuppe

Græskar er en af mine yndlingsingredienser fra efteråret til slutningen af vinteren. Min absolutte favorit er pumpkin delight, som har en hård grøn skal, men kødet er lysende orange og meget velsmagende, ellers er det hokkaido. Jeg laver denne velouté ofte, den er utrolig enkel, men med et garanteret resultat. Den har endnu ikke skuffet mig. Græskarsuppe er en klassiker, som man ikke må gå glip af. Jeg tilbereder den ofte og på forskellige måder. Nogle gange skal du bare tilføje lidt ingefær eller fortynde den med kokosmælk og lidt gul karry for at gøre den anderledes. For godt.


Glutenfri Linzer-kiks

Vi præsenterer en sund - og derfor gluten-, mælke- og sukkerfri - version af den berømte østrigske kiks. Disse småkager må man ikke gå glip af i juletiden, men det betyder ikke, at de ikke kan bages når som helst på året. Du kan derimod eksperimentere og bruge forskellige typer syltetøj, hasselnøddecreme eller mørk chokolade. Resultatet er altid fremragende :-)


Cowboytoast

Nemme toast med oksekød og bløde løg!


Verdens dyreste frugter: her er de

For hver mad på vores borde er det muligt at lave en rangordning. Det kan være en rangordning, der viser, hvilken smag en person foretrækker frem for en anden, eller en rangordning, der vedrører en fødevares egenskaber. I dag vil vi fortælle dig om den dyreste frugt i verden. Det er utroligt at tænke på, at man kan bruge så mange penge på en fødevare som denne. Men alle bruger deres penge, som de ønsker det.


Hasselback Bearnaise

Flødekartofler med en upgrade!


Pizzaovne går som varmt brød: Disse ting skal du have styr på

Du kan gøre det nemt, eller du kan nørde helt igennem, hvis du springer ud som pizzabager derhjemme.


FAKTA: Lad dejen hæve og slip for overmætheden

* Bliver du overmæt og meget tørstig efter at have spist pizza, skyldes det med al sandsynlighed, at dejen ikke har hævet længe nok. * Læs grundigt på pakken på melet, og følg den anbefalede hævetid. * For at få det bedste resultat bør dejen stå på køl i minimum otte timer. * Hvis dejen har fået lov til at gære, som den skal, bliver den let og luftig, og du kan sagtens spise en hel pizza uden at blive oppustet og tør i halsen. Kilde: pizzakok og...


Blomkålsgratin

Ægte klassiker fra det danske køkken!


Pasta og ærter, en hurtig og sund ret, der er meget nem at lave

Opskriften på cremet pasta og ærter er en klassisk italiensk ret, en frisk pastaret, der er perfekt til en hurtig, men velsmagende frokost. Neapolitansk pasta og ærter er enkel og tilberedes ved at koge det hele i samme gryde som pasta og bønner, men med kort pasta som tubetti eller ditali. Andre lækre varianter er med bacon, tun, svampe eller skinke og fløde.


Yoghurtboller

Svampede og bløde!


Sådan laver du en meget enkel tiramisu uden mascarponeost

Opskriften på tiramisu uden mascarpone er en perfekt idé, hvis man er på slankekur eller forsøger at holde en kontrolleret kost med hensyn til fedtindtag. Den resulterende dessert er faktisk meget kaloriefattigere end den klassiske dessert, nemlig 150 kcal pr. portion i modsætning til ca. 350 kcal pr. portion.


Mousse med fløde, mandler, mirin og bær

Denne creme serveres i et lille glas og er lavet af rester fra tilberedning af tærter. I køkkenet skal du bruge alt, selv rester.


Vidste du, at disse madvarer kan fryses ned?

I en travl hverdag leder vi konstant efter måder at spare tid og penge. Der er flere ting, man kan gøre for at spare tid i køkkenet, men generelt er fryseren vores bedste ven. Mange af os kender til forskellige madvarer, der kan fryses, såsom kød, fisk, frugt og grønt, is og pizza. Og selvom disse madvarer er gode at fryse, er der faktisk meget mere, der sagtens kan fryses. Madrester ender oftes med at blive smidt ud, men mange af de madvarer, vi smider væk hver dag, kan faktisk holde sig længere, hvis man bare fryser dem. Nogle af os tøver måske lidt ved tanken om at fryse visse madvarer - enten fordi vi tror, de kun kan spises, når de er friske, eller fordi vi ikke ved, at de kan fryses. Har du for eksempel nogensinde overvejet at fryse æg eller chips? Eller hvad med mælk og mel? I dette galleri kan du finde en liste over madvarer, der kan fryses. Som en ekstra bonus inkluderer vi også nogle tips og tricks til at gøre livet lettere i køkkenet. Er du klar til at spare lidt tid og undgå madspild? Så klik videre!


Pumpkin Pie Brownies

Brownie til efterår!


De fem bedste fødevarer i verden

Hvad er de bedste retter i verden? Udvalget af retter, som man skal prøve mindst én gang i livet, er virkelig varieret, lige fra thailandske og kinesiske retter til mexicanske, italienske og amerikanske retter - en rigtig kulinarisk verdenstur.


Restaurant ISSEI slår dørene op for peruviansk-japansk fusionskøkken i København

Nyt fusionskøkken i hjertet af Vesterbro.


Den perfekte opskrift på Nutella-crepes

Nutella-crepes er en stor klassiker: her er opskriften på dem, så de bliver perfekte. For at smage disse lækre crepes til, kan du tilsætte en knivspids kanel, frø fra en vaniljestang eller et skud rom eller cognac til blandingen. Denne hurtige og nemme og nemme godbid er klar på få minutter og giver dig mulighed for at glæde alle dine gæster, både voksne og børn, med en velsmagende godbid både som en snack og som afslutning på et måltid.


Fem tomatsauce: til at lave perfekt pasta

Fem tomatsovs er et af de bedste krydderier til at spise en god tallerken spaghetti. Du skal bruge de rigtige ingredienser for at få det rigtigt. Lad os se, hvad de er.


Den perfekte opskrift på mormors lasagne

e Lasagne er en klassisk bagt pastaret, der er typisk for det italienske køkken, især for Emilia Romagna, nærmere bestemt Bologna, og derfor kaldes den også Lasagne alle Bolognese. Baseret på en type frisk æggepasta i form af rektangler kaldet "Lasagne", som først samles i en bageform og fyldes i lag med kødsauce, bechamel og parmesanost, og til sidst bages i ovnen, hvor alle ingredienserne bindes sammen til en Pasticcio.


Vidste du, hvor disse kendte fødevarer oprindeligt stammer fra?

Verden omkring os er stor, mangfoldig og ældgammel. Gennem århundrederne er krige blevet kæmpet, lande er blevet invaderet, og sult har tvunget folk til at forlade deres lande. Alt dette er været skyld i, at utallige kulturelle udvekslinger af ingredienser, retter og traditioner har fundet sted siden tidernes morgen. Det betyder også, at mange af de fødevarer, vi kender og elsker, har gennemgået store forandringer. Mange af de fødevarer, du forbinder med et bestemt land, kan faktisk stamme fra et helt andet sted. Gennemse galleriet og find ud af, hvor disse kendte og populære retter i virkeligheden stammer fra.


Spiseredskaber og bordetikette rundt om i verden

Vores madvaner afhænger i høj grad af kultur og historie - og det gør de redskaber, vi bruger til at levere maden til vores mund også. Mange af os er vant til at bruge en form for bestik, når vi spiser, men når vi ankommer til et andet land, finder vi hurtigt ud af, at det ikke altid er tilfældet. At kende til bordetiketten i forskellige lande giver os et forspring, når vi skal socialisere med de lokale, forhindrer os i at gøre noget anstødeligt, og hvem ved, måske finder du ud af, at du foretrækker det langsomme tempo ved at spise grillmad med metalspisepinde eller det praktiske i at erstatte tallerkener med brød. Klik videre for at se, hvordan spiseredskaber ser ud rundt omkring i verden.


Tag på spiritus-eventyr til Nordens største whisky- og rommesse i weekenden

Dyk ned i rom- og whiskyens verden.


Grønkålsfrikadeller

Sprøde, sunde grøntsagsdunser!


Bagt græskar med tamari og marjoram: en enkel og velsmagende opskrift, der vil overraske dig

Det er en af de retter, hvor man med et minimum af indsats kan opnå gode resultater med et minimum af indsats. Og så er det billigt, hurtigt og nemt. Du kan endda tilberede den i sidste øjeblik... du vil ikke blive skuffet. Bagt græskar er et godt tilbehør, men du kan også servere det som en forret eller en lille aperitif. Kort sagt, hver gang du stiller en gryde fuld af ristet græskar midt på bordet, vil det hurtigt forsvinde. Græskar har en særlig smag, der virker "næsten kødagtig", hvilket selv folk, der ikke er vilde med grøntsager, normalt kan lide. Det skyldes marinaden af sojasovs med hvidløg og merian. Du kan også sagtens bruge denne marinade med andre grøntsager, fantasien har ingen grænser (og det er også rigtigt, at græskar ikke er tilgængelige hele året rundt). Men jeg vil sige, at det passer bedst med græskar.


FAKTA: Sammensæt et sundt og solidt morgenmåltid

* Sammensæt et næringsrigt måltid ved at sørge for, at der er en kilde til henholdsvis kulhydrat, protein og fedt. * Kulhydrat kan være i form af et morgenmadsprodukt, rugbrød eller andet brød. Du kan også koge grød af forskellige kornsorter. * Proteinkilden kan være mejeriprodukter som mælk, yoghurt eller ost. Det kan også være æg. * Fedt kan komme fra avocado, mandler, andre nødder, smør eller nøddesmør. Kilde: klinisk diætist Karina Arleth...


De 5 dyreste fødevarer i verden

Ville du bruge 220.000 euro på at skrabe et æg eller nudler over en klumpet tingest, der ligner en kartoffel, men lugter af hvidløg, våd jord og endda en smule ammoniak? Men det er langtfra den eneste prestigefyldte fødevare, hvis forbrug kan være særlig dyrt. Her er nogle af de dyreste fødevarer i verden.