ROMTODDY

Der findes utallige af kure og midler til at slippe af med en forkølelse, men ofte er det de helt simple ting, som fungerer i forhold til at kurere forkølelsen.

Vores helt store go-to er rå hvidløg, som skal spises, når og inden man er syg - det er et trick, jeg har lært af mine bedsteforældre, som - i kid you not - fik en kvart rugbrødsmad hver dag med finthakket rå hvidløg på.

Det lyder ikke appetitligt, men til gengæld var de aldrig rigtig syge. Så noget virkede!

Hvis du ikke er så meget til at spise rå hvidløg og andre urter - så er der en god gammel cocktail og drink, som altid tager kegler.

Vi snakker selvfølgelig den ikoniske Romtoddy.

Selve idéen bag en romtoddy stammer fra Irland, kaldet hot toddy, hvor man får varm likør blandet sammen med vand, honning og krydderier - nogle gange med citron og sukker. 

Det er en dejlig sjælevarmer, som varme dig i hele kroppen og sørger for at mildne symptomer på forkølelse. 

Det er en sund cocktail, der er perfekt efter en lang gåtur i regnvejr, efteråret og vinteren - eller hvis du begynder at kunne mærke noget, der kriller i halsen.

Romtoddy er altså en lækker cocktail, der både kan lindre snot, hoste og ondt i halsen og kroppen, samtidig med at den måske kan tage forkølelsen i opløbet.

Herunder får du vores bud på den bedste romtoddy opskrift til kulde, forkølelse og hygge: 

Romtoddy

Kuren mod forkølelse!

2 portioner

10 minutter

Forberedelse: 10 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 0 minutter

Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 dl kogende vand eller krydret te
  • 3 stk sukkerknald
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 dl mørk rom

Fremgangsmåde

  1. Bring vandet i kog og hæld det over alle ingredienserne fordelt i to kopper - rør det grundigt sammen, lad det trække lidt og fisk så citronskallerne op - og værsgo. Forkølelse forsvind!

2022-10-24T13:50:18Z dg43tfdfdgfd