KOK AFSLøRER HEMMELIGHEDEN BAG PERFEKTE OVNKARTOFLER: DENNE INGREDIENS GøR FORSKELLEN

I mange retter spiller kartofler en central rolle og er ikke blot en grøntsag som alle andre. De er afgørende for rettens endelige udtryk og smag.

Når det handler om ovnkartofler, kræver det særlig finesse at tilberede dem helt perfekt – sprøde udenpå og møre indeni.

Læs også

Mange har undret sig: Derfor smager McDonald's Coca-Cola bare bedre

Denne grøntsag er perfekt til at reducere kolesteroltallene

De færreste er klar over dette: Denne populære frugt bør du aldrig spise til morgenmad

Det skriver Mirror

TikTok-kokken Oli Brandon har dog et trick, der tager dine kartofler til gastronomiske højder, og hemmeligheden er overraskende simpel

Dette lille twist forøger vandets pH-værdi, hvilket tilskynder den kemiske Maillard-reaktion, hvor stivelse og proteiner danser sammen og skaber en rigere smag og den gyldne farve, som vi forbinder med perfekt stegte kartofler.

Hemmeligheden bag de perfekte kartfofler er nemlig: en teskefuld bagepulver.

Oli, der deler sine kulinariske eskapader under navnet @olibrandon på TikTok, forklarer at en blanding af bagepulver og salt i kogevandet for kartoflerne ikke er mindre end revolutionerende. 

Efter kogningen foreslår Oli en simpel men effektiv fremgangsmåde for at opnå det ultimative knas: rosmarin og hvidløg steges let i rigelige mængder olivenolie.

Disse ingredienser er ikke kun smagsforstærkere, men fungerer også som antioxidanter, som understøtter vores immunforsvar.

Når kartoflerne har nået den ønskede farve, instruerer Oli, at olien skal hældes over de forvaskede kartofler, hvorefter de krydres med salt og peber og bages i ovnen ved 180°C.

Efter den første bagning på 20 minutter, vendes kartoflerne, og ovnen tager over i yderligere 20 til 30 minutter.

Retten fuldendes ved at tilføje resterne af de ristede hvidløgs- og rosmarinstykker til de færdigbagte kartofler, hvilket ifølge Oli vil skabe "de bedste stegte kartofler, du nogensinde har fået."

Denne nye teknik har sat TikTok i kog med tusindvis af imponerede kommentarer fra folk, der længes efter at prøve disse stegte kartofler. 

Se videoen her

Læs også

Spar dine penge på dyre cremer: Disse 5 fødevarer reducerer rynker og fine linjer

Vil du gerne øge din forbrænding? Prøv disse 9 fødevarer, der kan sætte skub i dit stofskifte

De færreste ved dette: Disse fire almindelige fødevarer kan være livsfarlige for din hund

2024-04-19T12:22:16Z dg43tfdfdgfd