KOKKENS BEDSTE FIF TIL AT FORNY PåSKEFROKOSTBORDET

Med lidt snilde og fantasi kan du ganske nemt peppe de traditionelle påskefrokostretter op.

Det siger Anellika Ljungmann, der er køkkenchef på Bandholm Badehotel, som ligger på Lolland.

Hun anbefaler, at du griber kurven og går på jagt efter spændende ingredienser i naturen omkring dig.

- Vær kreativ, og tag familien med ud og se, hvad I kan finde, siger hun og nævner ramsløg som en sikker vinder.

- Det er en ret kraftig urt med en virkelig intens hvidløgssmag. Jeg ville lave en æggesalat med den ved at lave en klassisk æggesalat og så tilføje grofthakket ramsløg.

Du kan også kaste dig ud i at kreere ramsløgssild. Det gør du ved at lave en almindelig syltelage, hvor du koger ramsløg med i gryden. Når lagen er afkølet, lægger du stykker af sild ned i og lader det stå og trække en uge eller to.

Anellika Ljungmann foreslår, at du serverer dine ramsløgssild med en fed æggeblommecreme og pynter med en lille sprød hjemmebagt kiks med ramsløg i.

En anden urt, du med succes kan tage med ind på bordet, er fuglegræs. Brug den eventuelt som pynt på en rejeanretning eller på sildefadet.

- Fuglegræs går godt sammen med sild og fisk, fordi den har nogle jordede og mineralske noter. Det er en mild smag, så den overtager ikke de smage, der er i fisken, siger Anellika Ljungmann, som i det hele taget opfordrer til, at du giver den gas med pynten.

- Man skal bestemt ikke være nærig med at pynte et lækkert frokostbuffetbord med urter. Det pifter det hele så meget mere op, at der lige kommer lidt farve på.

Du kan også sagtens forny påskeretterne uden at tage på sanketur. Karrysilden kan for eksempel få et twist ved blot at bruge en anden karry end den traditionelle gule.

- Prøv at lave karrydressingen på vadouvankarry, en rød karry eller en grøn karry. Prøv noget, du ikke har prøvet før, og så er det jo fedt at lave karrydressingen selv i stedet for at købe den, lyder det fra Anellika Ljungmann.

Har du mod på det, kan du også forsøge dig med at lave din egen helt hjemmesaltede laks.

- Den er genial, fordi du kan tilføje lige præcis de smage til den, som du gerne vil have. Er du vild med anis, så giv den masser af det. Det er det fantastiske ved selv at lave maden fra bunden, siger hun.

/ritzau fokus/

2024-03-10T07:07:44Z dg43tfdfdgfd