MARTINIGLAS

Et martiniglas er en type glas, der typisk bruges til servering af martinicocktails. Det er kendt for sin karakteristiske V-formede kant, som giver den en elegant og sofistikeret udseende.

  • Historie: Martiniglas blev opfundet i USA i begyndelsen af det 20. århundrede og blev populært i løbet af 1920'erne og 1930'erne under forbudstiden. Oprindeligt var glasset mere konisk i form, men med tiden blev det mere V-formet og slankere.
  • Design: Martiniglas er normalt lavet af glas og har en kapacitet på omkring 180 til 240 ml. Det er ofte udstyret med en bred bund og en slank stilk, der gør det nemt at holde glasset uden at opvarme indholdet. Kanten af glasset er typisk afskåret for at skabe den ikoniske V-form.
  • Anvendelse: Martiniglas bruges primært til servering af martinicocktails, men kan også bruges til Espresso Martiniandre cocktails og drikkevarer. Martinicocktails er normalt lavet af gin eller vodka og tør vermouth og serveres ofte med en oliven eller citronskal som garnish. Traditionelt serveres de også koldt og rystes med is inden servering.

Martiniglas bruges også ofte som en dekorativ beholder til andre retter såsom is, mousserende vin eller desserter.

Martiniglas er en elegant og stilfuld glastype, der er perfekt til servering af Martini og andre drikkevarer. Med sin karakteristiske V-form og slanke design er det blevet et ikonisk element i cocktailkultur.

i samarbejde med PriceRunner

2023-02-28T14:19:15Z dg43tfdfdgfd