SåDAN BøR DU OPBEVARE DINE æBLER - PRøV DETTE GENIALE TRICK FRA 1700-TALLET

Hvem kunne have forestillet sig, at hemmeligheden bag friske æbler er gemt i flere hundrede år gammel visdom? Youtuberen, der kalder sig 'The Acadian Garden & Apothecary', afslører et trick fra 1700-tallet, der har potentiale til at revolutionere den moderne måde at opbevare æbler på.

Det skriver The Mirror.

Læs også

Kunde gik amok i Kvickly: Kastede radiser og granatæbler mod ansat

Køber du Pink Lady-æbler? Efter du har læst dette, køber du kun danske æbler

Æbler kan redde sultne solsorte

Ifølge youtuberen er nøglen til at bevare dine æblers friskhed først og fremmest at udvælge det perfekte eksemplar - et æble uden mærker, snit eller skader fra insekter og med en intakt stilk. Næste skridt er at pakke æblet ind i et tørt og luftigt materiale som eksempelvis savsmuld eller avispapir. 

Youtuberen understreger, at man bør pakke æblerne ind individuelt, da man på den måde isolerer ethylen, en gasart, der fremmer modningsprocessen, fra et enkelt råddent æble. Sådan sikrer man, at de omkringliggende frugter forbliver upåvirkede, hvilket forlænger deres levetid markant.

Herefter skal æblerne opbevares i de ideelle omgivelser. Det kunne være et køligt og tørt rum langt væk fra eventuelle kartofler, da kartofler også udskiller ethylen. 

Interessant nok har det vist sig, at metoden virker bedst på æbler, der kommer direkte fra træet, da æbler fra supermarkeder ofte er belagt med kemikalier, hvilket kan påvirke æblerne negativt. 

Som dette trick fra 'The Acadian Garden & Apothecary' viser, er det nogle gange gavnligt at tage et kig på fortiden for at hente hjælp i det moderne køkken.

Læs også

Slip af med frugtfluer: Sådan får du bugt med de ubudne gæster

Mange danskere elsker jordbær - men de færreste kender den populære frugts vilde effekt

Spis denne frugt inden sengetid: Den hjælper dig med at falde i søvn

2024-04-05T08:43:22Z dg43tfdfdgfd