7 TING, DU KAN GøRE FOR AT GøRE DIT KøKKEN MERE BEHAGELIGT

Køkkener er udviklet i de seneste år. De er ikke længere kun funktionelle rum til madlavning. Som de tager deres plads, er køkkener blevet et socialt centrum. Vi forventer, at de føles hyggelige og komfortable og tilbyder et sted at samles og slappe af.

Hvis grænserne mellem køkkener og stuer er blevet opløst, hvordan kan vi så gøre disse rum mere beboelige?

Farvetendenser til indendørsbrug i 2024

“At skabe et behageligt køkken betyder at indgyde varme og personlighed i hjertet af dit hjem, så alle familiemedlemmer føler sig komfortable med at bruge dette rum,” siger designer Rylie Fitzgerald.

For at hjælpe dig med at planlægge på en behagelig og moderne måde, har vi talt med eksperter, der har skabt disse primære fokusområder.

Husk på stoffet

Ifølge Livingetc-webstedet skal du inkorporere stof for at gøre rummet hyggeligt og give ekstra komfort under fødderne.

“Køkkenvinduesbehandlinger i stof eller tekstureret tilføjer et smukt touch til dit køkken og hjælper med at blødgøre den overordnede æstetik mellem alle de rigelige skabe,” siger designer Rylie Fitzgerald. “Vælg gardiner eller persienner i varme og indbydende stoffer, der supplerer resten af din indretning, hvilket skaber en følelse af hygge og komfort.”

Normalt mangler stof og tekstur, men der er ingen grund til, at du ikke kan tilføje ekstra komfort til rummet gennem genstande som tæpper. En hyggelig køkkentæppe eller løber på et hårdt gulv kan hjælpe dig med at føle dig komfortabel og hjemme i rummet. Overvej en løber mellem bordpladen og øen eller under spisebordet for mere komfort.

Inkluder siddepladser

Siddepladser er vigtige for at skabe komfort i køkkenet. Selvom du næsten altid står op, kombinerer indbygning af siddepladser rummene og dit køkken i en mere behagelig og afslappende zone og gør køkkenet mere til et hybridrum.

“Komfort kommer primært fra siddepladser til folk, der samles,” siger Shelagh Conway, direktør og grundlægger af Triple Heart Design. “Vælg skamler med solid sæde og fodstøtte, og borde værdige til lange spilaftener med behagelige stole.”

“Sørg bare for, at de passer perfekt under øen for at maksimere pladsen og undgå mærkelige bump,” tilføjer indretningsdesigneren Rylie Fitzgerald.

Bænksiddepladser kan også være en perfekt tilføjelse til et lille køkken, da de er en kompakt, men elegant løsning. Det er en måde at spare plads på, med siddepladser, der fungerer som opbevaring, der er skubbet op mod væggen.

Lagdelt belysning

Hvem sagde, at lagdelt belysning og fremhævningslamper kun er til stuen og soveværelset? Lagdelt belysning er en nøglekomponent i enhver behagelig ordning, og køkkenbelysning er ingen undtagelse.

“Blødt og diffust lys, i stedet for kraftige loftlys, kan skabe en hyggelig atmosfære,” siger Audrey Bernanda, medstifter af indretningsdesignkontoret AEDI. “Overvej en lysende pendel, skabsbelysning eller endda stearinlys for at tilføje en hyggelig glød til rummet.”

Belysning skaber stemningen, er Rylie enig. “I et hyggeligt køkken er varmt og blødt lys afgørende. Hængende lamper eller væglamper er smukke, og hvis du bruger LED’er eller nedlys under skabene, skal du sørge for, at de er varme farver (2700-3000 K), der udsender en blød glød og har en mat diffusor, “siger Rylie.

Vælg materialer, der blødgør rummet

Tænk også på de materialer, du bruger i dit køkken. Materialet, der er varmt i sin egen natur, hjælper dig med at slappe af i rummet.

“Når det kommer til køkkener, handler det om funktionalitet og plantegning

først. Når det er låst, går vi videre til materialevalg. Her kan klienternes personlighed og stilpræferencer virkelig skinne igennem, ”siger Britt Howard fra Britt White Studio.

“Vi søger altid at inkludere et varmt træmateriale for at forfine og blødgøre rummet, da overfladerne ofte er meget funktionelle. Uanset om det er en flydende hylde, skabe eller køkkenhåndtag i træ, en trævinhyldning, en træpendel eller væglampe eller endda et træbeklædt loft, er denne funktion afgørende i ethvert køkken.

“Brugen af en naturlig palet er altid ideel,” er Youseph Taouk fra Taouk Architects enig. “Træmønstre, varme toner og detaljerede marmoreringer. Sammenhængen mellem naturlige materialer skaber ikke kun et hyggeligt rum, men kan næsten se ud som kunst.

Praktiske greb

Overvej køkkenhårdvarer tendenser og vælg håndtag, der passer til den bredere køkkenæstetik, samtidig med at de er fleksible og taktile at røre ved.

Du bruger muligvis disse håndtag kun i få sekunder hver dag, men holdbarhed og brugervenlighed er ekstremt vigtige for komforten. “Det er en af de detaljer, der virkelig skal kombinere form og funktion,” siger Massimo Buster Minale, grundlægger af Buster + Punch. ‘Gribningen skal være næsten perfekt.’

Overflader som messing, stål og røget bronze er holdbare materialer at være opmærksomme på, mens perfekte ergonomiske former inkluderer skuffehåndtag i halvcirkel, der giver dig mulighed for nemt at gribe og trække skabet eller skuffen for at åbne den.

Hyggelig dekoration

Overvej dekoration for at varme rummet op og skabe en hyggelig køkken. “Åbne hylder i køkkenet bryder ‘blokken’ af skabe,” siger Mukesh Vanjani fra Sandbox Studio, så overvej at fjerne skabe til fordel for åbne hylder, hvor du kan vise dine yndlingskøkken dekorationer.

“Omfavn mangfoldigheden i materialerne i dit køkken for at tilføje visuel interesse og varme,” tilføjer Rylie. “I stedet for kun at bruge hvidt, bland med forskellige teksturer og finish. Tænk på detaljer i naturligt træ, varme metaller og farver for at tilføje dybde og personlighed.

Ethvert hyggeligt rum har brug for et fokuspunkt for at tiltrække dig og forankre rummet. “Overvej at tilføje en bordlampe eller en afslappet blomsterarrangement for at bringe et strejf af naturen indenfor. Dette ændrer køkkenets geometri, bryder højdelinjen og introducerer nye materialer.

“Planter kan også bringe varme og en følelse af forbindelse til det fri og køkkenområdet,” tilføjer Audrey.

Overvej layoutet

Endelig, hvis du overvejer at ombygge dit køkken i større skala, så tænk på indretningen af ​​rummet. Til det bedste køkkenlayout vil du have en god afstand mellem vasken, komfuret og køleskabet, normalt kaldet den gyldne trekant – som vist i dette eksempel fra Byrdesign Studio. Det skaber komfort med brugervenlighed først og fremmest, og en funktionel layout, der maksimerer pladsen og fremmer nem bevægelse, kan bidrage til et behageligt og effektivt madlavningsmiljø.

“Det skal være velplanlagt og funktionelt – hovedelementerne skal være let tilgængelige og opdelt i zoner som madopbevaring (kølesk

ab og skab), madlavning og opvask eller forberedelse,” siger Mukesh.

Zonering er vigtig, husker Youseph. “Sørg for, at alle dine vigtige elementer er i nærheden, og at dit køkken fungerer som det skal – det vil sige skraldespanden tæt på vasken og opvaskemaskinen. Store køkkener er gode, men for store kan næsten blive unødvendige. Intelligent zonering er vigtigere end størrelse.

Kilde: Livingetc

Hold dig opdateret på nyhederne via vores side på Facebook.

Dette indhold blev oversat ved hjælp af kunstig intelligens.

O post 7 ting, du kan gøre for at gøre dit køkken mere behageligt apareceu primeiro em DecorStyle.

2024-04-11T15:58:36Z dg43tfdfdgfd