BEKYMRET OVER CHOKOLADE I SOFAEN? PRøV DENNE SIMPLE METODE TIL AT KOMME FEDTPLETTER TIL LIVS

Efter juledagene har lagt sig, kommer den store rengøringstur, og her er særligt udfordringen med at håndtere genstridige fedt- og oliepletter på møbler en realitet for mange. Der bliver i juledagene sendt en masse forskelligt i fjernsynet som vi følger med i, hvilket ofte bliver ledsaget af knas, chokolader og andre julegodter, og det vil unægteligt give nogle pletter, der skal fjernes efterfølgende.

Aaron Christensen, rengøringsekspert og VP of Growth hos Homeaglow, deler til Daily Express US en simpel proces for at sikre, at disse pletter forsvinder permanent.

Læs også

Sådan får du dit gamle arvesølv flot igen: Simple tricks til skinnende sølvtøj

3 magiske planter du ikke kan undvære i kampen mod giftstoffer i hjemmet

Geniale tips til et rent bruseforhæng: Sådan får du det som nyt igen!

For effektivt at fjerne fedtpletter fra sofaen anbefales følgende trin ved brug af natron og dry cleaning rensevæske:

Brug en stump kniv eller et dankort til at skrabe overskydende fedt væk. Hvis pletten er våd, så dup den med et fugtigt stykke køkkenrulle for at absorbere så meget som muligt.

Dæk pletten med et drys natron.

Lad det sidde i 15-20 minutter og brug derefter en støvsuger med en børsteforlænger for at fjerne bagepulveret fra polstringen.

Anvend nu en rengøringsopløsning designet til at klare fedt og løfte pletten. Husk at  vælge den korrekte løsning til din sofa:

  • For 'S'-kode-sofaer, brug en ren klud fugtet med rensevæske.

  • Har din sofa en 'W'-kode, lav en hjemmelavet opløsning af en kop vand og to teskefulde opvaskemiddel designet til at fjerne fedt.

Rengøringskoderne findes på sofaens sædehynder, oftest på mærkater i siderne af hynden, ved armlænet eller omkring bagsiden af sofaen. Hvis det ikke er muligt at nå ned i hyndesiderne, kan du forhøre dig ved forhandleren eller tjekke deres hjemmeside.

Selvom processen gentages ved behov, forsikrer Christensen, at mange pletter kan kræve flere forsøg. Følg trinnene, indtil fedtpletten forsvinder fuldstændigt.

Læs også

Ingen tænker over dette køkkenredskab: Gemmer på alverdens bakterier

Tre ingredienser kan gøre underværker: Findes i næsten alle danske køkkener

Sådan kommer du skimmelsvamp i brusenichen til livs: Tager kun få minutter

2023-12-22T10:55:48Z dg43tfdfdgfd