BLANDER DU COLA OG ALKOHOL? DET KAN VæRE EN DUM IDé

Selvom mange af os sikkert er klar over farerne ved at drikke for meget, har du måske ikke tænkt så meget over din foretrukne drink. 

Og det viser sig, at den altid populære spiritus blandet med cola kan være ret skadelig. Undskyld at være budbringeren af ​​dårlige nyheder.

De fleste af os ved, at cola indeholder koffein - i en standard 330 ml dåse cola er der omkring 34 milligram koffein, mens diet cola er lidt højere med omkring 46 mg - det er mindre end de 63 mg, du normalt ville finde i et enkelt skud espresso.

Det er dog vigtigt at påpege, at du er mere tilbøjelig til at drikke flere vodka og colaer i end espresso shots, i en enkelt omgang. 

Og for dem, der kan lide at blande deres sprut med koffein, har Centers for Disease Control and Prevention har en advarsel til dem, der godt kan lide at blande de to.

Eksperterne siger

Ifølge CDC kan indtagelse af koffein sammen med din alkohol dæmpe virkningerne af sprutten, hvilket betyder, at du drikker mere - som de udtrykker det:

“Koffeinen kan maskere alkoholens depressive virkning, hvilket får dem, der drikker, til at føle sig mere opmærksomme, end de ellers ville. Som følge heraf kan de drikke mere alkohol og blive mere svækkede, end de er klar over, hvilket øger risikoen for skader, der kan tilskrives alkohol."

Ikke ideelt.

Brusen gør dig hurtigere fuld

Ikke kun det, men en undersøgelse fra 2007 fra University of Manchester, Department of Postgraduate Medicine and Dentistry, fandt ud af, at boblerne i din drink kan få dig til at absorbere alkoholen hurtigere. 

Forskerne sammenlignede hvor lang tid det tog at optage alkoholen, for ren vodka, vodka blandet med vand og vodka blandet med vand med bobler. 

Undersøgelsen viste, at sprut blandet med enten det stillestående eller mousserende vand havde en hurtigere absorptionshastighed for næsten alle - og at to tredjedele absorberede alkoholen med den kulsyreholdige mixer hurtigere end destillationsapparatet. 

Imens advarer Princeton University om, at hos nogle mennesker øges kuldioxiden i sodavand - såsom cola - trykket i maven og tvinger alkohol ud gennem maveslimhinden i blodbanen. 

Hvis du drikker vodka blandet sammen med cola, er det måske tid til at genoverveje det nu.

Kilde: LadBible

Læs også

Når julemiddagen skal laves: Sådan halverer du kartoflernes kogetid

Få osten til at holde længere: Sådan bør du opbevare den ifølge ekspert

Godt tip til julemaden: Derfor bør du hælde kogende vand over din kylling

2023-12-18T13:22:45Z dg43tfdfdgfd