CROQUE MADAME

Croque Madame er franskmændenes svar på en luksus-parisertoast, og den er perfekt til en langsom søndag med morgenbrunch eller de onde tømmermænd.

Den er saftig, salt, sød, sprød og cremet - en perfekt mundfuld!

Og så er den nem at lave - herunder får du opskriften på to Croque Monsieur (eller du kan gå all-in som mig på mit billede, hvor jeg lavede en triple-decker-version!).

Følg med herunder:

Croque Madame

Franske tømmermænd!

2 portioner

16 minutter

Forberedelse: 6 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
  • 2 stk tomater
  • 2 spsk. dijon-sennep
  • 2 stk æg
  • 6 stk italiensk skinke, skiver
  • 50 gram gruyere gouda, emmenthaler, revet
  • 2 spsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft - varm derefter smørret op på en pande og lad det bruse op og blive lidt mørk i farven.
  2. Læg dine skiver af brød på panden og rist dem i smør i 4-5 minutter, så de bliver mørke og gyldne på hver side.
  3. Læg skiverne på en bagerist med bagepapir og smør hver skive med dijon-sennep - drys rigeligt med revet ost på herefter. stil dem ind i ovnen i ca. 8-10 minutter, indtil osten smelter og får lidt farve.
  4. Mens osten smelter i ovnen, steges spejlæggene på panden i lidt ekstra smør i 2-3 minutter - læg et låg på eller stanniol, så du sørger for, at hinden på toppen bliver tilberedt, uden at ægget bliver tørt nedefra inden tiden. Den skal være flydende i blommen.
  5. Når brødet og osten er færdig, skal den samles - læg skiver af tomat på ostebrødet efterfulgt af et par skiver italiensk skinke og spejlægget. Læg et ostebrød på toppen. Gentag med nummer to Croque Monsieur og nyd det!

2024-01-05T16:11:40Z dg43tfdfdgfd