FINDES I DE FLESTE KøKKENER: LAV DIN EGEN EFFEKTIVE FLUEFæLDE MED Få INGREDIENSER

Med forårets varmere vejr, flytter en lille ubuden gæst ofte ind i vores hjem.

Disse insekter, som er tiltrukket af madrester i køkkenerne, kan være en plage, ikke kun på grund af deres irriterende summen, men også fordi de kan bære bakterier som Salmonella og E.Coli.

Læs også

Her er gartnerens trick til at holde snegle væk fra havens planter

Slut med visne planter: Dette overraskende trick afslører, om dine planter har brug for vand

Opråb til haveejere: Undgå rotter i kompostbunken ved hjælp af et simpelt trick

En effektiv måde at forebygge flueproblemer på er selvfølgelig først og fremmest at fjerne rådnende madrester som kød, frugt og grøntsager, som tiltrækker disse skadedyr. 

Ud over at bruge traditionelle fluefælder, som ikke altid er særlig æstetiske, kan du med få ingredienser du sikker allerede har i køkkenet lave en effektiv fluefælde. 

Sådan gør du: 

Til denne fælde skal du bruge:

  • Et glas eller en skål

  • Gennemsigtig plastfilm

  •  Et gummibånd

  • Vand

  • Cidereddike 

  • Opvaskemiddel

Æblecidereddike er kendt for sine flue-tiltrækkende egenskaber på grund af dens sure og frugtagtige duft. Opvaskemiddel tilføjes for at nedbryde vandets overfladespænding, hvilket gør det umuligt for fluerne at svømme og tvinger dem til at drukne.

For at lave fælden, hæld en tomme eller to af æblecidereddike i glasset, tilsæt et par dråber opvaskemiddel og lidt vand. Husk ikke at fylde glasset helt, men lad nok plads til, at fluerne kan tilgå fælden. Rør forsigtigt rundt i blandingen.

Dæk derefter beholderen med plastfilm og fastgør det stramt med et gummibånd eller tape. Sørg for, at der ikke er nogen åbninger, hvor fluer kan undslippe. Lav små huller i plastfilmen, så fluerne kan kravle ind i fælden.

Placer fælden i områder, hvor du ofte ser fluer, såsom ved skraldespande, håndvaske eller nær vinduer.

Det er vigtigt at holde fælden væk fra områder, hvor man håndterer eller indtager mad, for at minimere risikoen for kontaminering. 

Husk at forny indholdet i fælden regelmæssigt, skift eddike og opvaskemiddel hver få dage, eller når fælden begynder at blive fyldt med fluer.

Det skriver linternaute

Læs også

Overraskende sundhedstip: Disse 5 grøntsager bør spises rå

Supermodelen Gisele Bündchen deler sundhedstip: Drikker denne blanding hver morgen

Alenemor sparede 37.781 kroner med vildt sparetip: Se hvordan hun gjorde

2024-04-17T10:05:55Z dg43tfdfdgfd