Få DINE KARTOFLER TIL AT HOLDE SIG FRISKE MEGET LæNGERE

Men mange er usikre på, hvordan man bedst opbevarer kartofler for at forlænge deres holdbarhed. Med nogle enkle råd kan du sikre, at dine kartofler forbliver friske i uger – og kogte kartofler i op til et år.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Ifølge opbevaringsekspert Vlatka Lake fra Space Station er den vigtigste faktor for at forlænge kartoflernes holdbarhed at opbevare dem korrekt.

Hun forklarer, at kartofler har det bedst, når de opbevares et køligt, tørt og mørkt sted. "Kartofler holder længst, når de opbevares i et køligt, tørt og mørkt miljø, da udsættelse for fugt og lys kan føre til råd og spiring," siger hun.

Gode opbevaringssteder kunne være kældre, kølige skabe eller spisekamre, hvor der ikke er direkte lys eller høj luftfugtighed. Det samme gælder for andre rodfrugter som kålroer og rødbeder. Ved at opbevare dine rodfrugter på denne måde kan du sikre, at de forbliver friske i flere uger eller endda hele sæsonen.

Ventilation er vigtigt

En vigtig faktor, som mange overser, er ventilationen. Kartofler har brug for god luftcirkulation for at forhindre for tidlig rådning.

Lake understreger: "I modsætning til mange andre grøntsager har kartofler brug for at være godt ventileret for at forhindre tidlig rådning, så undgå tætsluttende beholdere og vælg i stedet poser eller kurve med tilstrækkelige ventilationshuller."

For at sikre at dine kartofler har den nødvendige ventilation, bør du undgå at opbevare dem i lufttætte beholdere. I stedet bør du vælge perforerede plastikposer eller trådnetkurve, der tillader luften at cirkulere frit omkring kartoflerne. Dette reducerer risikoen for kondens og forlænger dermed kartoflernes holdbarhed.

Opbevaring af kogte kartofler

Hvis du allerede har tilberedt kartoflerne og ønsker at opbevare dem i længere tid, er der også en løsning til det.

Lake anbefaler, at du lader de kogte kartofler køle af til stuetemperatur, inden du opbevarer dem i en fryser-sikker og lufttæt beholder eller en genlukkelig plastikpose. Når de er opbevaret på denne måde, kan de holde sig friske i op til et år.

Dette er en fremragende løsning, hvis du vil undgå madspild og sikre, at du altid har kartofler klar til brug i dine måltider.

Undgå de almindelige fejl

En almindelig fejl, mange begår, når de opbevarer kartofler, er at placere dem sammen med frugter og grøntsager, der producerer ethylen, såsom løg, avocado og tomater.

Ethylen er en gas, der kan fremskynde kartoflernes spiring og forringelse. Lake anbefaler derfor, at man altid opbevarer kartofler adskilt fra disse produkter for at forhindre for tidlig fordærv.

Gode råd

Ved at følge disse enkle råd kan du sikre, at dine kartofler holder sig friske og anvendelige i uger – og i tilfældet med kogte kartofler, endda op til et år. Det handler blot om at finde det rette opbevaringssted, sikre tilstrækkelig ventilation og undgå opbevaringsfejl. På denne måde kan du nyde godt af dine kartofler i længere tid, reducere madspild og spare penge på sigt.

Kilde: express.co.uk

Læs også

Tid til at genoverveje ostens plads i din kost?

Har du set det? Her er årsagen til de grønne kanter på chips

Airfryeren er populær: OG den kan (næsten) gøre sig selv ren

2024-09-02T03:37:56Z dg43tfdfdgfd