GIN OG TONIC

Gin og tonic er en klassisk cocktail, der har været populær i årtier. Det er en simpel drink, der består af gin, tonicvand og is, men den har en fascinerende historie og utallige måder at variere på.

Historien om gin og tonic begynder i det 19. århundrede, hvor britiske kolonister i Indien led af malaria. De opdagede, at kinin, der er et stof, der findes i barken fra chinchonatræet, kunne kurere sygdommen. Men kinin smager meget bittert og ubehageligt, så de begyndte at tilsætte det til tonicvand for at gøre det mere drikkeligt. Dette var begyndelsen på tonicvand som vi kender det i dag.

Gin blev også introduceret til Indien af briterne, og det var ikke længe før de to blev kombineret. Gin blev brugt til at maskere den bitre smag af kinin i tonicvandet, og gin og tonic blev en populær drink blandt britiske kolonister.

I dag kan gin og tonic laves på mange forskellige måder. Den klassiske opskrift består af gin, tonicvand og is, og serveres ofte med en skive lime som garnish. Men der er også utallige variationer, der kan laves ved at tilføje forskellige ingredienser.

En af de mest populære variationer er at tilføje forskellige typer bitter eller sirupper. Bitter kan tilføje en ekstra smagsdimension til drinken og kan variere fra enkle citrusbitter til mere komplekse krydrede eller urteagtige varianter. Sirupper kan give drinken en sødere smag og kan laves med alt fra ingefær til hyldeblomst.

En anden måde at variere gin og tonic på er ved at bruge forskellige typer gin. Der er utallige forskellige mærker og stilarter af gin, hver med deres egen smagsprofil. Nogle gins er mere tørre og krydrede, mens andre er mere frugtagtige eller florale. Ved at vælge en gin med en bestemt smagsprofil kan man ændre drinkens karakter og tilpasse den til ens egen smag.

Til sidst kan man også variere garnishen på drinken. Udover limeskiver kan man bruge alt fra agurk- eller grapefrugtskiver til rosmarin- eller timiankviste. Disse kan give drinken en ekstra dimension af smag og aroma.

10 gode varianter af Gin & Tonic
 1. Klassisk Gin & Tonic: Denne version af drinken er den mest populære. Den består af gin, tonicvand, en skive lime og masser af is.
 2. Pink Gin & Tonic: Tilsæt en skvæt Pink Gin til din klassiske Gin & Tonic for en smule ekstra frugtsmag og en smuk pink farve.
 3. Hendrick's Gin & Tonic: Hendrick's Gin er kendt for sin unikke smag, der inkluderer enebær, koriander, agurk og roseblade. Tilsæt en skive agurk til din Hendrick's Gin & Tonic for den fulde smagsoplevelse.
 4. Grapefruit Gin & Tonic: Tilsæt en skive pink grapefrugt til din Gin & Tonic for en sødere og mere syrlig smag.
 5. Elderflower Gin & Tonic: Tilsæt en skvæt Elderflower Gin til din Gin & Tonic for en sød, blomsteragtig smag. Server med en skive citron for at balancere smagen.
 6. Cucumber Gin & Tonic: Tilsæt en skive agurk til din Gin & Tonic for en frisk og forfriskende smag.
 7. Spicy Gin & Tonic: Tilsæt nogle friske chiliflager til din Gin & Tonic for en krydret smag. Server med en skive citron eller lime for at balancere smagen.
 8. Lavendel Gin & Tonic: Tilsæt en skvæt Lavendel Gin til din Gin & Tonic for en subtil, blomsteragtig smag.
 9. Sloe Gin & Tonic: Sloe Gin er en sød gin, der er lavet ved at infusere slåenbær i gin. Tilsæt en skive appelsin eller lime til din Sloe Gin & Tonic for en frisk og frugtagtig smag.
 10. Smoked Gin & Tonic: Tilsæt en skvæt røget gin til din Gin & Tonic for en dybere, mere kompleks smag. Server med en skive appelsin eller grapefrugt for at balancere smagen.

Gin og Tonic

1 portioner

2 minutter

Forberedelse: 1 minut

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 1 minut

Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 1 håndfuld isterninger
 • 4 cl gin
 • 10 tonic
 • 1 stk agurk, skåret i skiver
 • 1 knsp. friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 1. Fyld et high-ball glas med isterninger
 2. Hæld 4 cl gin over isterningerne
 3. Top af med tonic
 4. Server med en skive af agurk og et let strejf af friskkværnet peber

2024-04-18T23:08:46Z dg43tfdfdgfd