HæNGER DINE KøBTE KRYDDERURTER OGSå INDEN DU ER KOMMET HJEM? SåDAN GENOPLIVER DU DEM

Forestil dig, at du har været ude at handle, fordi du planlægger at udfolde dine gastronomiske evner ved at lave klassikeren: Spaghetti bolognese med frisk basilikum.

Du har omhyggeligt valgt en basilikumplante med de flotteste, sprødeste og grønneste blade. Men hjemme bliver du skuffet, da krydderurten fra supermarkedet visner og bliver ubrugelig næsten med det samme, du træder ind ad døren.

Panikken begynder at brede sig, og du overvejer at bruge den kruspersille, du har stående i vindueskarmen, selvom du godt ved, at det ikke helt er i tråd med den italienske ånd.

Men hvordan kan det egentlig lade sig gøre?

Læs også

Få ved det: Derfor skal du drikke varmt vand med citron om morgenen

Mange har undret sig: Derfor er der spejle i elevatoren

Forklaring er enkel:

Krydderurter fra supermarkeder er hurtigt vokset frem i store drivhuse under optimale, men unaturlige forhold med masser af lys, fugt og varme.

Disse forhold findes ikke i dit køkken, hvilket gør urterne mindre robuste end dem, som for eksempel persille, der er dyrket fra frø i haven.

Resultatet er, at krydderurten hurtigt dør, når den kommer hjem til dig.

Men med dette geniale tip kan du hurtigt genoplive den trætte plante. 

Sådan bringer du liv tilbage til dine urter:

  1. En effektiv metode er at have en ekstra potte med frisk, løs jord parat. Krydderurter købt i supermarkeder har ofte trange vækstforhold med tæt pakkede rødder. Forsigtigt løsne rødderne og plant dem i den nye jord for bedre vækstbetingelser.

  2. Har du adgang til et orangeri, er det ideelt at placere urten der, da det sikrer lys året rundt. Hvis ikke, vil en placering i en solrig vindueskarm også gøre underværker, så længe planten får mindst fire timers lys dagligt.

  3. Hvis ompotning virker uoverkommeligt, eller hvis du mangler tid, er der et hurtigt alternativ. Hvis urten skal bruges samme dag, kan du klippe skuddene af og dyppe dem i isvand for en hurtig opfriskning; dette virker særligt godt med persille. 

  4. Skal urten først bruges de følgende dage, kan du nøjes med at klippe den til og opbevare den i køleskabet i et glas vand.

  5. For visse urter som basilikum, kan ompotning være afgørende for overlevelsen indendørs.

    Det skriver idenyt 

Læs også

Ikke mange ved det: 10 tegn på at du bør søge en optiker - STRAKS

Ikke mange ved det: Din kat har en overraskende effekt på dit liv

2024-04-16T10:03:50Z dg43tfdfdgfd