HJEMMELAVET JORDBæRFLøDEIS

Har du også en røvfuld danske jordbær i haven, fra selvpluk eller en bakke fra den lokale brugs, så kan du her få opskriften på den bedste sæson-is nogensinde!

Flere spørger ind til, hvilken ismaskine jeg bruger til at lave hjemmelavet is - og jeg har haft god erfaring med en Wilfa Vanilje (reklamelink), som jeg efterhånden har brugt i 2-3 år til mine isopskrifter - både sorbet og flødeis. 

Selvom man ofte kan spise jordbær året rundt, så er de bær, man kan købe udenfor sommerperioden ofte uden smag, vandede, kedelige og nærmest fra en anden planet.

Derfor skal man udnytte jordbærsæsonen til fulde!

Selvpluk, haveguf og lignende - hvis du kan modstå at spise dem rå eller med fløde, så går man aldrig galt i byen med en jordbærflødeis.

Jeg har lavet en opskrift, som sidder lige skabet - sprængfyldt med sommersmag, flotte farver, utroligt cremet og en sand fornøjelse til sommervejret.

Den er nem, klassisk og sæsonbestemt - du kan godt lave den med frosne jordbær senere på sæsonen, men du får ikke så god en smag i isen, som du kan lige nu!

Se med herunder:

Hjemmelavet jordbærflødeis

Cremet og sommerlig!

8 portioner

1 time, 30 minutter

Forberedelse: 30 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 1 time

Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 400 gram danske jordbær
 • 2½ dl sukker
 • 1 stk vaniljestang
 • 2½ dl sødmælk
 • 2½ dl piskefløde
 • 4 stk æggeblomme, pasteuriseret

Fremgangsmåde

 1. Start med at bringe jordbær og 1 dl sukker i kog. Skrab kornene ud af en halv vaniljestang og tilsæt til massen. Lad det simre i 5-10 minutter.
 2. Blend grundigt massen med en stavblender og si de værste kerner fra i en si. Stil massen til afkøling.
 3. Varm i mellemtiden piskefløde og mælk op sammen med den anden halve vaniljestang (med kornene skrabet ud).
 4. Varm langsomt op lige op til kogepunktet (du skal se små bobler, og straks tage den af varmen derefter). Hæld den varme blanding fra den stadig varme gryde over i en skål.
 5. Mens mælken står og køler lidt af og trækker vaniljesmag, pisker du 1 dl sukker sammen med æggeblommerne. Det skal blive en luftig snaps.
 6. Når mælkemassen har kølet i 4-5 minutter, tages vaniljestangen op og massen piskes i en tynd stråle ned i æggemassen.
 7. Bring den samlede masse tilbage på blusset og varm forsigtigt op (ca. 6-6,5 på en almindeligt 1-9 kogeplade).
 8. Hold et sukkertermometer nede i massen (uden at røre bunden) og varm den forsigtigt op til ca. 82-85 grader. Den skal blot begynde at tykne, og derefter tager du den straks af og sætter på køl. Bland herefter jordbærmassen og flødemassen sammen.
 9. Når den er afkølet, hælder du den på ismaskine og lader den køre en times tid - sæt den i fryseren i nogle timer inden servering. Ingen ismaskine? Så kan du hælde massen i en form og røre i den i fryseren hver 30. minutter de første par timer, indtil den har sat sig.

2024-05-30T22:16:53Z dg43tfdfdgfd