LAV DET PERFEKTE TILBEHøR TIL SOMMERENS KøD- OG GRYDERETTER: SPRøDE 'KNUSTE KARTOFLER' I AIRFRYEREN

Grillen er allerede gjort klar og står klar, måske endda allerede taget i brug et par gange.

Det er ofte ikke svært at beslutte, hvilket kød der skal på grillen. Vi er i grillklassikernes højsæson, og det er næsten umuligt at modstå fristelsen fra en grillet pølse, en saftig bøf eller en gylden grillkylling, når man bevæger sig rundt i supermarkedet.

Men så rejser det store spørgsmål sig: Hvad skal man servere som tilbehør?

Til netop det spørgsmål tilbyder denne opskrift et fremragende svar.

Læs også

14-årig dreng spiste chips og døde: Nu er årsagen fundet

Det skriver Airfryerkogebogen

Knuste kartofler, også kendt som 'smashed potatoes', er en rustik og lækker variant af de klassiske kartofler. De udgør en perfekt balance mellem sprøde kanter, som vi kender fra pomfritter, og et blødt indre, der minder om kartoffelmos. Denne version giver kartoflerne en helt unik tekstur og smag, der adskiller sig markant fra både traditionelle kogte og stegte kartofler.

Ud over at være et fremragende tilbehør til forskellige retter, er der også flere fordele ved at tilberede dem i en airfryer:

Sprødhed: Airfryeren sikrer en knasende skorpe på kartoflerne, en præstation der ofte er svær at opnå i en traditionel ovn uden brug af meget olie.

Tidseffektivitet: Airfryeren opvarmer og tilbereder mad hurtigere end en almindelig ovn, derfor er den ideel til travle hverdage, hvor man gerne vil have noget lækkert at spise men ikke har oceaner af tid.

Sundhed: Laver du den i airfryeren kan du reducere fedtindholdet i dine retter. Det gør smashed potatoes til et sundere alternativ end de traditionelt friturestegte versioner.

Praktisk: Airfryeren er yderst brugervenlig og nem at rengøre, hvilket gør den til en praktisk løsning sammenlignet med mange andre madlavningsmetoder

ønsker du at give dem smag eller at målrette dem særlige noget særligt kød eller grønsager kan du lave dem i disse varianter:

 • Urter og ost: Tilføj aromatiske urter som rosmarin, timian eller persille og top med et lag parmesan eller cheddar for at forstærke smagen.

 • Hvidløg og smør: Giv kartoflerne en rig aroma ved at pensle dem med en blanding af smeltet smør og finthakket hvidløg.

 • Krydret variant: Drys kartoflerne med chilipulver, paprika eller cayennepeber for et pikant pift.

 • Eksotisk flair: Brug krydderier som karry, spidskommen eller gurkemeje for at tilføre en international dimension til smagen.

 • Bacon og løg: Tilføj et lag af sprød bacon og karamelliserede løg for en dyb og tilfredsstillende smagsoplevelse.

Det skal du bruge:

 • 800 gram små kartofler

 • 2 spiseskefulde olivenolie

 • 1 teskefuld groft salt

 • 1 teskefuld friskkværnet sort peber

 • 1 teskefuld hvidløgspulver

 • 1 bundt frisk rosmarin eller timian (valgfrit)

Sådan gør du:

 1. Forberedelse: Rens og tør kartoflerne grundigt. Fjern alle pletter eller beskadigede områder.

 2. Første runde i airfryeren: Opvarm airfryeren til 180°C. Placer kartoflerne i kurven i ét enkelt lag. Bag dem i 15-20 minutter, eller indtil de er møre.

 3. Knusning af kartofler: Tag kartoflerne ud og læg dem på et skærebræt. Brug en ske til forsigtigt at trykke kartoflerne ned, så de bliver lidt flade, men stadig holder sammen.

 4. Anden runde i airfryeren: Skru op for temperaturen til 200°C. Læg de fladtrykte kartofler tilbage i airfryeren. Pensl kartoflerne med olivenolie og drys med salt, peber, hvidløgspulver og eventuelle urter. Bag dem i 10-15 minutter mere, eller indtil de er sprøde og gyldne.

Velbekomme

Læs også

Ekspert udsender advarsel til samtlige airfryer-ejere

2024-05-27T12:37:20Z dg43tfdfdgfd