MELTING POTATOES

Kartoffelmagien fortsætter og denne gang har jeg kastet mig over en hverdagsklassiker, som ikke har vundet så stor indpas hjemme i Danmark - endnu!

Den går under navnet Melting Potatoes - og som navnet indikerer, handler det om at tilberede kartoflerne på en måde, så de smelter på tungen.

Og det er faktisk en lidt simplificeret og hverdagsvenlig udgave af den franske klassiker, Pommes Fondant.

Melting Potatoes passer bare mere sig selv og kan laves i større mængder på en gang. 

Man skærer kartoflerne i skiver på ca. 2-2,5 cm i tykkelse, vender dem i smeltet smør og salt og peber - hvorefter du skal ligges i et jævnt lag i en ovnfast fad.

Så skal de ellers bare have én over nakken på begge sider i en brandvarm ovn, hvorefter man til sidst hælder kraftig bouillon ved siden af dem, som de under sidste 'etape' suger smag og konsistens til sig.

På den måde får man kartofler, der både smager stegte, men er smørmøre og lækre!

Fang opskriften herunder på Melting Potatoes: 

Melting Potatoes

Smørmøre og lækre!

2 portioner

50 minutter

Forberedelse: 5 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 45 minutter

Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram kartofler, mellemstore
  • 50 gram smør
  • 1 tsk salt + peber
  • 200 ml bouillon (hyppigst grøntsags- og kylling, men okse kan også bruges)
  • 3 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 240 grader varmluft. Find kartofler, som er nogenlunde ens i diameteren. Skræl dem og skær dem på tværs i små, runde skiver med en tykkelse på ca. 2-2,5 cm.
  2. Smelt smørret og hæld det over kartoffelskiverne i en skål - krydr med salt og peber og vend det grundigt sammen. Find et ildfast fad, som kan tåle den høje varme, og læg dine kartofler med skæresiderne opad og nedad i et jævnt lag - de må ikke overlappe.
  3. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, hvorefter du tager fadet ud, vender dem og giver dem ca. 15 minutter mere i ovnen. Jo længere de er i ovnen, jo hurtigere går det - så hold øje alt efter ovnens temperament.
  4. Tag dem ud en sidste gang, vend dem og hæld bouillon ved dem. Knus et par hvidløg og smid i fadet og stil det i ovnen i ca. 10-15 minutter, indtil væsken næsten er absorberet. Klar til servering!

2023-05-30T22:01:40Z dg43tfdfdgfd