MOJITO: DEN KLASSISKE COCKTAIL MED MYNTE OG LIME

Hvis du går og leder efter den perfekte grundopskrift på den friske cocktail med lime og mynte Mojito? Så er du kommet til det rette sted.

Den simple cocktail er perfekt om sommeren på terrassen - den er læskende, syrlig, sommerfrisk og boblende. Men den kan nu også gå an på en kold vinterdag. Der kan den lige sprede lidt sommerstemning på et tørt sted!

Man ved, at cocktailen fik sin spæde begyndelse I Havana på Cuba, hvor den forventes at have fået sin oprindelse i forbindelse med en kur mod tropiske sygdomme - søssyge, hedeslag og meget andet blev mødt med en mikstur af lime, sukkerroe-juice og mynte samt sukkerroe-rom. Limejuice i sig selv skulle have en vigtig brik i kampen mod skørbug og dysenteri. Mynten, lime og sukker var med til at skjule den harske smag fra den lettere uraffinerede spiritus. 

Andre mener, at det havde noget at gøre med afrikanske slaver i de cubanske sukkerroe-marker, som opfandt den, mens andre mener, at den bliver populær, efter den famøse Sir Francis Drake lavede den - dog med Brandy.

Uanset cocktailens ophav? så vil vi gerne sige pænt tak for en sommervenlig og skøn cocktail!

Cocktailen er meget simpel, men formår alligevel at få rigtig meget små ud af få ingredienser.

I al sin enkelthed er det en cocktail med lime, mynteblade, sukker, rom og danskvand.

Man moser - eller i fagtermer, 'muddler', limeskiver med mynte og sukker for at uddrive aromaer og smagsgivere, hvorefter man tilfører hvid rom og topper af med danskvand.

Hvis du ikke har en muddler, kan du fange én her - muddler til mojito (reklamelink).

Det hele røres sammen med isterninger, så væsken infuseres med aromaerne fra limefrugt og mynte.

En skønherlig sommerdrink!

Herunder får du min opskrift på en klassisk mojito cocktail som bartendere ville lave den. 

Tips til den perfekte mojito:

1) Brug gode råvarer

Jo bedre mynte og jo bedre rom du bruger? Jo bedre bliver drinken naturligvis. Brug eksempelvis marokkansk mynte, da den er meget parfumeret og giver en sublim smag til cocktail. 

2) Hvid rom er klassisk, mørk rom kan sagtens bruges

Hvid rom er den klassiske måde at lave drinken på - mørk rom kan også bruges, hvilket giver en mere dybere smag. Også tit kaldet 'Dirty Mojito' på grund af den ekstra farve.

3) Yderligere smagsgivere

En mojito er en mojito. Men du kan eksempelvis tilføje rabarberstykker, hindbær, bær og frugter eller lignende under muddling-processen - hvis du har lyst til lidt mere sommersmag og friskhed i din cocktail. 

4) Ingen muddler? Brug en ske

Muddler er ikke livsnødvendigt, men et godt redskab til formålet. Men du kan komme langt med lidt tålmodighed og måske lige presse limeskiverne i hænderne og ned i glasset, før du dumper dem ned. 

5) Virgin Mojito

Mojito er faktisk en af de slags cocktails, som er særdeles velegnet til en alkoholfri version, så både børn og gravide kan være med. Så kan man bare smække lidt ekstra mynte og limesaft i og så sig en frisk og sommerlig limonade.

Mojito: Sommercocktail med mynte og lime

Den evige klassiker!

2 portioner

2 minutter

Forberedelse: 0 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 2 minutter

Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk lime, økologisk
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 3 tsk rørsukker
  • 4 cl lys rom
  • 2 dl danskvand
  • 1 håndfuld isterninger

Fremgangsmåde

  1. Skyl limefrugten og skær den i både - 4 skiver pr. halve limefrugt. Find to høje glas og hæld 4 skiver i hver. Smid omkring 6-8 mynteblade i hvert glas sammen med 1,5 tsk. rørsukker pr. glas.
  2. Brug en muddler eller et redskab, der kan mase ned i bunden af glasset, så du frigør aroma og smagsstoffer fra mynte og lime ved at knuse dem sammen med sukker.
  3. Hæld isterninger i halvdelen af glasset - hæld nu rom over isterningerne og til sidst top af med danskvand. Rør let rundt med en ske, så lime og mynte fordeler sig mellem isterningerne og giver smag til hele glasset.
  4. Server med solskin, sugerør og højt humør!

2022-04-08T13:18:51Z dg43tfdfdgfd