OLIVENOLIE FINDES I DE FLESTE DANSKE KøKKENER: DE FæRRESTE KENDER DENNE OVERRASKENDE EGENSKAB

Mange danskere har olivenolie stående i køkkenet, men det er de færreste der ved, at den kan bruges til at lave et evigt stearinlys. Det viser sig nemlig, at du med lethed kan omdanne køkkeningredienser til et lys, der brænder for evigt.

Læs også

Alt for mange smider deres brugte tebreve ud: De løser et yderst udbredt problem

Slut med kondens: Med dette geniale trick kommer du problemet til livs på igen tid

Sådan gør du

Start med en tom stearinlyskrukke. Fyld derefter glasset med vand, men kun 1/3 af vejen op. Nu er det tid til at tilføje olivenolien - hæld den i, indtil der er cirka 1 cm til kanten af glasset.

Du kan pynte videre på toppen efter eget ønske, men det vigtigste element er vægen, og den må du ikke glemme. Tag et stykke kork, lav et hul i midten, og træk en tråd igennem. Sørg for, at tråden stikker lidt ud både øverst og nederst.

Placer så din hjemmelavede væge i glasset og tænd den. Takket være olivenolien vil lyset brænde indtil du stopper det. Når olien er opbrugt, slukker lyset automatisk, da vægen bliver dæmpet af vandet.

Det anbefales alligevel, at du aldrig forlader det brændende lys.

Du kan tilføje mere olie når som helst, og dermed vil dit hjemmelavede lys fortsætte med at brænde, indtil du ikke ønsker det mere. Dette simple, men effektive trick, er ikke blot en interessant måde at genbruge køkkenforsyninger på, men også en charmerende tilføjelse til hjemmets hygge.

Prøv det selv og se magien!

Læs også

Mand bruger sin æggebakke på alternativ måde: Når du har set dette, vil du aldrig den ud

Du kan tørre dit vasketøj på 2 timer uden en tørretumbler: Sådan gør du

2024-01-22T16:28:24Z dg43tfdfdgfd