PORRETæRTE

Porretærte er en klassisk nem opskrift på hjemmelavet tærte med masser af smag.

Det er en klassisk tærte, som både kan bruges til aftensmad eller som en kold eller lun serving på et frokostbord.

Porretærte er meget populær, netop fordi den får så meget smag ud af få ingredienser - og så smager den fantastisk både kold og varm.

Den klassiske måde at sammensætte en tærte til porretærte er med æggemasse, sprød bacon og porrer.

Det er egentlig grundopskriften på en porretærte, foruden tærtebund, som allerede på dette stadie smager super godt.

Der kan dog være et par fodfejl, som folk gør, når de laver en hjemmelavet porretærte.

Du har måske oplevet, at din porretærte enten byder på lidt for hårde og skiver skiver af porre i massen, eller også er bunden våd og massen er blevet vandet.

Det skyldes måden, man enten tilbereder eller ikke tilbereder porren på, inden den kommer i tærten.

Oftest er det ikke nødvendigt at tilberede på porren, inden man kommer den i tærtemassen, så længe man skærer sine porrer ud i helt tynde strimler.

Vil man være på den sikre side, må man for alt i verden ikke koge porrerne, efter de er skåret ud - det er et gammelt husråd, som bare gør din tærte våd og snasket.

Istedet gør jeg det, at jeg lige steger porre-ringene i noget smør og lidt timian, inden det kommer i tærten - det mørner dine porrer, får dem til at smide lidt væske og vækker en bedre smag af porrerne.

Nemt og enkelt - herefter skal det blot blandes sammen med stykker af sprød bacon og æggemasse, som hældes på en ubagt tærtebund.

Naturligvis toppet med rigelige mængder revet mozzarella!

Fang en god klassisk opskrift på porretærte herunder:

Porretærte

Nem, sprød og smagfuld!

4 portioner

45 minutter

Forberedelse: 10 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 35 minutter

Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 1 stk tærtedej, færdiglavet eller se opskrift i artiklen
 • 3 stk porrer
 • 120 gram bacon, skiver
 • 1 tsk timian, tørret
 • 5 stk æg
 • 2 dl mælk (alternativt cremefraiche eller yoghurt)
 • 150 gram mozzarella, revet

Fremgangsmåde

 1. Skær dine porrer i tynde skiver. Varm en pande op med en klat smør eller olie og steg dine porrer i 5-6 minutter, indtil de begynder at falde sammen. Krydr med timian. Steg din bacon på pande eller i ovn, indtil den er sprød og læg det fedtsugende papir.
 2. Smør en tærteform med et tyndt lag smør og placér din tærtedej i formen, så den går helt op til kanterne. Prik i bunden med en gaffel 10-15 steder.
 3. Bland æg sammen med mejeriproduktet og tilføj ca. 1 teskefuld salt og et par drej friskkværnet peber - du kan også give den lidt paprika for ekstra smag.
 4. Forvarm ovnen på 200 grader. Fordel de sauterede porreringe på den ubagte bund efterfulgt af brudstykker af den sprøde bacon - hæld æggemassen jævnt udover formen. Drys til sidst et gavmildt lag revet mozzarella på toppen.
 5. Afbag tærten i ovnen i ca. 35 minutter, indtil den er gylden i kanterne og æggemassen og osten har sat sig. Lad den lige hvile 10-15 minutter, inden du skærer i den.

2024-02-19T23:30:14Z dg43tfdfdgfd