PRøV DETTE SIMPLE TRICK, OG Få MANGE FLERE TOMATER UD AF DIN TOMATPLANTE

Den mystiske opskrift på at opnå flere tomater kræver hverken særlige gødninger eller dyre redskaber – alt du behøver, er dine egne fingerspidser.

Teknikken er blevet delt vidt og bredt på det sociale medie TikTok, hvor haveejere begejstret fortæller om deres succes med at få tomatplanterne til at levere mere frugt end nogensinde før. 

Det skriver det britiske medie Mirror.

Læs også

Er det sundt at drikke et glas vin om dagen? Svaret vil komme bag på mange

Og hvad er så den smarte teknik, der har fået så meget opmærksomhed? Det lyder næsten for let, men det går simpelthen bare ud på, at man skal tappe let på planterne. Ja, det lyder faktisk næsten bizart, men ifølge influenceren Kia Jade, også kendt som @kia_urbangardener på TikTok, kan denne metode være nøglen til en rigere høst.

Tomatplanter er nemlig selvbestøvende, hvilket betyder, at de ikke behøver hjælp fra bier for at producere frugt. Med et lille tap kan du derfor speede processen op og sikre, at hver blomst får den nødvendige mængde pollen til at sætte frugt.

Kia forklarer i den virale video: "At gøre det hjælper med at frigive pollen til støvdrageren, og det er det, bestøvningsprocessen er."

Kommentarsporet på Kias video er fyldt med entusiasme og kreative forslag fra andre haveelskere. En TikTok-bruger anbefaler endda at bruge en elektrisk tandbørste på plantens stilk for at opnå samme effekt. 

"Det får dem virkelig i gang," skriver vedkommende, mens en anden nostalgisk mindes at have bestøvet tomatplanter med en lille pensel sammen med sin bedstemor.

Så næste gang du er i haven og spekulerer på, hvordan du kan få dine tomatplanter til at præstere bedre, så giv dem blot et lille tap med fingerspidserne.

Læs også

Derfor er det vigtigt at lade æblerne ligge i haven

Hold duerne væk fra haven ved at følge disse enkle trin

Er du træt af at få besøg af naboens katte? Sådan holder du dem væk fra din have på fredelig vis

2024-08-13T13:44:10Z dg43tfdfdgfd