SKAL DU SKRæLLE KARTOFLER? DERFOR BøR DU KOGE DEM FøRST

Uanset, om det er sommer, efterår, vinter eller forår, er kartofler bare noget af det mest danske, man kan forestille sig.

Jeg mener, tænk over det: Vores nationalret er stegt flæsk med persillesovs, og hvad plejer man at servere til det? Bingo!

Men det kan være lidt af en videnskab at finde ud af, hvordan man skal tilberede den alsidige rodfrugt. Der er nemlig mange ting, du skal have med i overvejelserne.

Hvad skal det ende ud med at blive? Skal de serveres kolde eller varme? Skal de moses? Skal de være med eller uden skræl?

Det sidste spørgsmål er det, vi tager fat i her, for uanset, hvordan du vil tilberede kartoflerne i sidste ende, gør du klogt i at koge dem MED skrællen på - også selvom, du ikke vil spise skrællen.

Her er forklaringen

Hvis du koger kartoflerne med skrællen på, bibeholder du mest af kartoflernes smag, ligesom du også mindske svindet af vitaminer under kogningen. De kan nemlig ikke trænge igennem skrællen.

Du skal dog huske at skylde/vaskie kartoflerne, inden du smider dem i gryden, så du sørger for, at overfladen er ren og ikke indeholder nogen skadelige kemikalier.

Hvis du så skal lave noget, hvor det kræver, skrællen er væk, skal du efter endt kogning, kan du fint skrælle dem på dette tidspunkt. Vi vil dog anbefale, at du venter, til kartoflerne er kølet af ...

Velbekomme!

Læs også

Det skal prøves: Trick viser, hvordan du undgår, at vandet koger over

Skal der grilles? 3 kokke giver 11 tips til en uforglemmelig kartoffelsalat

Sådan skal du opbevare avocadoer for at få dem til at holde længst muligt

2024-07-12T12:49:14Z dg43tfdfdgfd