SKAL DU Tø MAD OP TIL AFTENSMADEN, BøR DU LæSE DETTE

At hive aftensmaden ud af fryseren er et velkendt ritual i mange hjem. Men dette trin i madlavningen kræver en pause til eftertanke.

Hvor sikkert er det egentligt at lade din frosne bøf eller grøntsager tø op på køkkenbordet?

Ny indsigt fra det franske livsstilssite Positivr.fr peger på, at det er på høje tid at revidere denne almindelige praksis til fordel for sikrere metoder.

Den klassiske metode med at tø mad ud i stuetemperatur er måske bekvem, men det viser sig at være en indbydende scene for bakterievækst.

Kulden i fryseren sætter blot bakteriernes aktivitet på pause og eliminerer dem ikke. Når maden tøs op, og temperaturen stiger, vågner disse bakterier til dåd og formerer sig med alarmerende hastighed. Dette kan føre til en øget risiko for madforgiftning - noget ingen ønsker at invitere med til middagsbordet.

Læs også

For få husker det, når de slår årets første græsplæne: Haveeksperten David deler vigtigt råd

Vigtig besked til MitID-brugere: Derfor skal du have opdateret appen inden den 28. maj

De bedste metoder

For de sundhedsbevidste og tidspressede tilbyder køleskabet og mikroovnen sikrere alternativer til optøningsprocessen.

Placering af fødevarer i køleskabet for at tø op over tid sikrer, at temperaturen forbliver lav nok til at holde bakterievæksten i skak, mens maden langsomt når den ideelle tilberedningstemperatur.

For dem i en knibe kan mikroovnens afrimningsfunktion være en redning. Det hurtige alternativ minimerer risikoen for bakteriel vækst ved at forkorte tiden maden tilbringer i "farezonen" for temperaturer, hvor bakterier trives.

Det er dog afgørende, at maden tilberedes umiddelbart efter optøning i mikroovnen for at sikre maksimal sikkerhed.

Med disse indsigter er det klart, at en lille ændring i dagligdagens køkkenrutiner ikke kun kan forbedre sikkerheden i vores måltider, men også understøtte en sundere livsstil. Ved at vælge de sikreste optøningsmetoder sikrer vi, at vores måltider forbliver både nærende og fri for uønskede mikroorganismer.

Læs også

Dyreforsikring advarer: 8 ting i påsken, der kan være livsfarlige for dine kæledyr

Drop tennisboldene: Læg dette i tromlen og det er slut med kæledyrshår på tøjet

DMI overrasker med vild melding: 20 graders varme venter i påsken

I dag fylder Jytte Abildstrøm 90 år: Bliver fejret på helt speciel måde

2024-03-25T09:03:22Z dg43tfdfdgfd