Så LæNGE KAN DU Få DINE TOMATER TIL AT HOLDE SIG GODE MED DETTE TIP

Tomater er en elsket ingrediens i mange retter, men deres opbevaring er ofte genstand for debat. Skal de i køleskabet eller ej?

Dette spørgsmål deler ofte vandene blandt både kokke og madentusiaster. Sophie Trueman, der er britisk direktør hos Too Good To Go, giver os et indblik i, hvordan du bedst bevarer tomaternes friskhed og smag.

Det skriver Express.

Læs også

Vidste du dette? Sådan her skal du fremover opbevare dine kartofler, for at de ikke bliver grønne

Ifølge Sophie Trueman er ilt en af de største fjender, når det kommer til at holde tomater friske. "Oxygen er ofte det, der får tomater (og anden frugt og grønt) til at blive dårlige, da de mikroorganismer, der forårsager fordærv, har brug for ilt for at vokse, så ved at reducere hvor meget ilt, der kan påvirke tomaten ved at dække stilken, hjælper du med at forhindre denne," forklarer hun.

Et simpelt hack til at forlænge tomaternes levetid er at opbevare dem med stilken nedad. Ved at vende tomaterne på hovedet og dække stilken med malertape, forhindrer du ilt i at trænge ind og fremskynde modningsprocessen. Denne metode kan holde tomater friske i op til to uger uden behov for køleskab.

Mens opbevaring af tomater i køleskabet kan forlænge deres holdbarhed, hævder mange, at det går ud over smagen.

Sophie påpeger, at tomater smager bedst, når de opbevares ved stuetemperatur, indtil de er modne. "For at få det bedste fra begge verdener skal du opbevare dem uden for køleskabet, indtil de er helt modne, og derefter overføre dem til køleskabet," råder hun.

Martha Stewart bakker denne påstand op ved at forklare, at tomater, der opbevares for tidligt i køleskabet, mister deres smag og tekstur på grund af et enzym, der reagerer på kolde temperaturer. Dette enzym får cellemembranerne til at nedbrydes, hvilket resulterer i en grødet konsistens og svag smag.

Hvis dine tomater begynder at se triste ud, er der dog stadig muligheder. Steg dem i olivenolie med hvidløg og brug dem som en lækker topping på toast, eller tilsæt dem til en opskrift for at genoplive deres smag.

Tomater er alsidige, og med den rette opbevaring kan de forblive en smagfuld del af dit køkken i længere tid.

Læs også

Adele inviterer fan på scenen: Så tager sagen en uventet drejning

En helt ny måde at opbevare løg på: Så holder de i op til et år uden at blive mugne

Døjer du med sølvfisk i hjemmet? Her er tricket til at bekæmpe dem

2024-08-19T19:19:13Z dg43tfdfdgfd